آیا رژیم‌های آب‌میوه‌گیری می‌تواند به سلامت روده شما آسیب برساند؟ پرسپولیس ۱ - گل‌گهر ۰ / شکست تارتار با گل سردار و اولین برد کارتال جدول لیگ برتر در پایان هفته نوزدهم باشگاه فولاد با استعفای گل‌محمدی مخالفت کرد اعزام تیم‌های واکنش سریع هلال احمر از سه استان به گیلان اعلام اسامی نامزد‌های انتخابات فدراسیون فوتبال/ رقابت ۱+۲ نفر ترکیب پرسپولیس برای دیدار امروز مقابل گل گهر پخش زنده دیدار پرسپولیس و رقابت‌های جام‌حذفی انگلیس، لیگ ایتالیا و اسپانیا اینفوگرافیک/ کدام کشور‌ها مخالفت خود را با طرح ترامپ برای غزه اعلام کرده‌اند؟ عکس / نقشه تعطیلی مدارس و ادارات کشور در روز شنبه ۲۰ بهمن‌ماه ۱۴۰۳ واژگونی اتوبوس تیم واترپلوی دختران؛ ۲ نفر جان باختند  تصادف زنجیره‌ای در اتوبان قزوین- زنجان ۹ مصدوم برجای گذاشت جدول لیگ برتر؛ سپاهان صدر را از دست داد / استقلال همچنان در رتبه نهم باقی ماند تخلیه اضطراری ۱۰۰ خانوار در منطقه پیربازار رشت / حضور ۲۰ تیم امدادی بالا آمدن رودخانه‌های رشت؛ ۱۰۰ خانه دچار آبگرفتگی شده‌اند

مشکلات شایع گوارشی در مواجهه با سرب

فوق تخصص گوارش کودکان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با هشدار نسبت به نوشیدن آب، خوردن غذا و تنفس هوای آلوده به سرب، گفت: قرار گرفتن در معرض سرب یکی از تهدید آمیزترین مواجهه‌های محیطی بویژه در کودکان است و سلامت آن‌ها را به خطر می‌اندازد.
تاریخ انتشار: ۲۰:۳۳ - ۱۰ آبان ۱۴۰۲ - 2023 November 01
کد خبر: ۲۱۱۵۰۸

به گزارش راهبرد معاصر؛ دکتر امیرحسین حسینی، اظهار کرد: منابع آلودگی سرب در محیط زیست به چند گروه از جمله هوا، سوخت بنزین و دود کارخانه‌ها، گیاهان و منابع تغذیه‌ای ناشی از آلودگی خاک با سرب، آب و خاک تقسیم می‌شود و با توجه به این منابع آلودگی، متوجه می‌شویم که انسان‌ها و بویژه کودکان در سنین رشد که جذب بیشتر و نیاز‌های تغذیه‌ای بالاتری در مقایسه با وزن بدن خود دارند در معرض این مسمومیت قرار دارند.

وی ادامه داد: نوشیدن آب آلوده یا خوردن گیاهان و ادویه‌های آلوده و سایر غذا‌ها می‌تواند باعث این مشکل شود و گاهی خوردن خاک، رنگ دیوار و موادی که ارزش غذایی ندارند هم به شدت باعث مشکلات آلودگی با سرب خواهد شد که در بیشتر موارد به دلیل کم‌خونی یا اختلالات روانی است. تنفس هوای آلوده با سرب هم باعث جذب سرب از طریق راه‌های هوایی می‌شود.

به گفته وی، یبوست و درد شکمی مزمن از دلایل رایج مراجعه کودکان به مراقبت‌های پزشکی در سراسر جهان است و در مطالعات متعددی به ارزیابی سطح سرب در کودکان مبتلا به این مسئله پرداخته شده که در بیشتر آن‌ها ارتباط سطح بالای سرب و وقوع علائم گوارشی به اثبات رسیده است.

بنابر اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، این پزشک تاکید کرد: به نظر می‌رسد که بررسی سطح سرب در این گروه سنی چه به صورت غربالگری همه شیرخواران یا مدنظر قرار دادن احتمال مسمومیت با سرب در کودکان و نوجوانان مبتلا به درد شکمی مزمن یا یبوست مزمن و اثبات بالا بودن سطح سرب و اقدام درمانی به موقع، می‌تواند از اقدامات تشخیصی غیرضروری و گاه تهاجمی در آن‌ها بکاهد.

حسینی در پایان افزود: در گروه سنی کودک و نوجوان، منابع آلودگی با سرب عمدتا خوردن مکرر و متناوب مواد حاوی سرب نظیر خاک و گرد و غبار آلوده، تکه‌ها یا ورقه‌های رنگ دیوار حاوی سرب، مواد غذایی آلوده، دارو‌های سنتی حاوی سرب یا بلع یک جسم خارجی حاوی سرب است؛ بنابراین یک بررسی محیطی در محل زندگی کودکان با علائم‌گوارشی و سطح سرب بالا می‌تواند در بهبود شرایط و پیشگیری از وقوع مسمومیت با سرب در سایر کودکان یا ساکنان بعدی چنین محیط‌هایی موثر باشد. / ایسنا

ارسال نظر
آخرین اخبار